Privacy Verklaring

Privacyverklaring 3 Grenouilles

Verwerkingsverantwoordelijke:

3 Grenouilles – A. Kalkman

Lange Brugstraat 20, 4871 CP Etten-Leur (Nederland)

Telefoon: +31 6 1072 6111

E-mail: akalkman@3grenouilles.eu

www.3grenouilles.eu

KVK-nummer: 20154433

Verwerkte gegevens:

In beginsel verwerkt 3 Grenouilles uitsluitend de volgende gegevens:

- Naam klant/bedrijf en/of contactpersoon

- Adres klant

- E-mailadres

- Telefoonnummer

- BTW-nummer

Het kan voorkomen dat de te vertalen tekst nadere of gevoelige persoonsgegevens bevat van een betrokkene.

 

Beroepsgeheim

Op alle vertaalde teksten is het beroepsgeheim voor vertalers van toepassing. Dit geldt ook voor aanvragen voor vertalingen die niet tot een opdracht leiden.

 

Doel gegevensverwerking

De verwerking gebeurt gewoonlijk op grond van een overeenkomst (vertaalopdracht) of ter voorbereiding daarvan (offerte). De verwerking is noodzakelijk voor het uitvoeren van de overeenkomst en het voeren van de administratie. Voor de Club de conversationfrançaise gebeurt de verwerking van persoonsgegevens eveneens op grond van een overeenkomst (het lidmaatschap).

Bewaartermijn

De gegevens worden bewaard zo lang dit wettelijk verplicht is. De wettelijke bewaartermijn voor administratieve gegevens bedraagt in Nederland 7 jaar. Indien na een offerte geen overeenkomst tot stand komt, worden de bijbehorende gegevens binnen enkele maanden vernietigd.

De volledige bronteksten en vertalingen worden ten hoogste 7 jaar bewaard.

Indien de te vertalen tekst gevoelige gegevens bevat, kunnen de brontekst en de vertaling op verzoek van betrokkene een maand na levering van de vertaling vernietigd worden; voorwaarde daarvoor is wel dat de bijbehorende factuur betaald is.  De administratieve gegevens (opdracht, factuur enz.) blijven gedurende de wettelijke termijn bewaard.

Opslag van gegevens

De gegevens worden opgeslagen op de harde schijf van de computer van A. Kalkman en op een aparte back-upschijf die beide naar behoren beveiligd zijn.

Delen van gegevens

De verwerkte gegevens worden niet met derden gedeeld, tenzij daartoe een wettelijke verplichting bestaat (bv. de belastingdienst).

Rechten van betrokkene

Op verzoek wordt inzage verstrekt in de verwerkte gegevens. Zo nodig kan betrokkene gegevens laten rectificeren en aanvullen. Automatische besluitvorming vindt niet plaats.

Indien een betrokkene het niet eens is met de verwerking, kan deze een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Declaration de confidentialité de 3 Grenouilles

Responsable du traitement :

3 Grenouilles – A. Kalkman

Lange Brugstraat 20, 4871 CP Etten-Leur (Pays-Bas)

Téléphone : +31 6 1072 6111

E-mail : akalkman@3grenouilles.eu

www.3grenouilles.eu

Numéro RCS : 20154433

Données traitées :

En principe, 3 Grenouilles traite seulement les données suivantes :

- Nom client/entreprise et/ou contact

- Adresse client

- Adresse e-mail

- Numéro de téléphone

- Numéro TVA

Il est possible que le document à traduire contient plus de données à caractère personnelle ou des données sensibles d’une personne concernée.

Secret professionnel

Le secret professionnel de traducteurs s’applique à tous les textes traduits. Il vaut également pour les demandes de traduction qui ne conduisent pas à une commande.

 

Finalité du traitement des données

D’habitude, le traitement a lieu sur la base d’un contrat (commande de traduction) ou dans le cadre de la préparation de celui-ci (devis). Le traitement est nécessaire pour l’exécution du contrat et l’administration.

 

 

 

 

 

Délai de conservation

Les données sont conservées pendant le délai légal. Pour les données administratives, le délai de conservation est de 7 ans aux Pays-Bas. Lorsqu’un contrat ne s’effectue pas après un devis, les données afférentes sont détruites après quelques mois.

Les textes sources et leurs traductions sont conservés pendant au maximum 7 ans.

Si le texte à traduire contient des données à caractère sensible, le texte source et sa traduction pourront, sur demande de la personne concernée, être détruits un mois après livraison de la traduction, à condition que la facture afférente soit payée. Les données administrative (commande, facture etc.) seront conservées pendant le délai légal.

Enregistrement de données

Les données sont enregistrés sur le disque dur de l’ordinateur de A. Kalkman et sur un disque de back-up séparé qui sont tous les deux dûment sécurisés.

Partage de données

Les données traitées ne sont pas partagées avec des tiers, sauf lorsqu’il existe une obligation légale (par exemple les autorités fiscales).

Droits de la personne concernée

Sur demande, la personne concernée a un droit d’accès aux données traitées. Si nécessaire, la personne concernée peut faire rectifier et supplémenter ses données. La prise de décisions automatisée n’a pas lieu.

Lorsqu’une personne concernée n’est pas d’accord avec le traitement des données, il peut porter plainte auprès l’AutoriteitPersoonsgegevens (l’autorité de contrôle néerlandais).

 

Privacy declaration 3 Grenouilles

Data controller:

3 Grenouilles – A. Kalkman

Lange Brugstraat 20, 4871 CP Etten-Leur (Netherlands)

Telephone: +31 6 1072 6111

E-mail: akalkman@3grenouilles.eu

www.3grenouilles.eu

Number CoC: 20154433

Processed data:

In principle, 3 Grenouilles processes only the following data:

- Name customer/company and/or contact

- Address customer

- E-mail address

- Phone number

- VAT number

It is possible that the text to be translated contains more detailed or sensitive data of a data subject.

 

Professional confidentiality

To all translations, the professional confidentiality of translators applies. It is also valid for requests for translations that do not result in a translation order.

 

Purpose of data processing

The processing occurs typically on the basis of a contract (translation order) or the preparation thereof (quote). The processing is necessary for the execution of the contract and for administrative reasons.

 

 

 

 

 

Retention period

The data are retained as long as legally compulsory. The legal retention period for administrative data is 7 years in the Netherlands. If no contract is established after a quote, the data relating to the quote will be destructed within a few months.

The full source texts and their translation will be retained during 7 years at the most.

If the text to be translated contains sensitive data, at the request of the data subject both the source text and its translation can be destroyed a month after delivery, provided that the invoice for this work is already paid. The administrative data (order, invoice etc.) will be retained during the legal period.

 

Data storage

The data are stored on the hard disk of the computer of A. Kalkman and on a separate back-up disk which are both secured appropriately.

 

Data sharing

The treated data will not be shared with third parties, unless there is a legal obligation to do so (for example, the tax authorities).

Data subject’s rights

Upon request, access will be granted in the processed data. If necessary, the data subject can have his/her data corrected and supplemented. Automatic decision making does not take place.

If a data subject does not agree with the processing, he/she can file a complaint with the Autoriteit Persoonsgegevens (the Dutch supervisory authority).

 

 

design by Bas